Sluit je aan!

Girls Won’t Be Girls

HERE COME THE GIRLS!

Eigenlijk kon het niet uitblijven; een female-edition van BOYS WON’T BE BOYS. Het platform groeide uit tot een groot maatschappelijk theaterproject en verzamelde in no-time meer dan 100 spelers, die ieder hun persoonlijke verhaal delen rondom mannelijkheid en gender. 

Performer Marleen Hendrickx host deze allereerste female-editie samen met Kirsten van Teijn speciaal voor het Queer Arts Festival. Zij presenteren een vrijplaats voor een diverse groep spelers met talent om mens te zijn. Ze vertellen, zingen, rappen, grappen, dansen, kortom: we trekken deze special edition alles uit de kast.

Niemand past precies in een hokje, en precies dat willen wij vieren. Door al die verschillende verhalen met elkaar te delen doorbreken we vooroordelen en stereotypen en komen we dichter bij elkaar. En hokjes? Die zijn er om je in om te kleden tot wie je echt bent.

Dit project is een samenwerking tussen Boys Won’t Be Boys, het Queer Arts Festival, De Verkadefabriek en Kirsten van Teijn

“Jarenlang heb ik me als intersekse persoon een mislukte vrouw gevoeld. Sinds ik me intersekse noem en me daarover uitspreek, probeer ik ook de positieve kanten te bekijken en mezelf toe te eigenen. Ik ben geen mislukte mevrouw, maar een perfect gelukt mens. En hoe leuk is het dat ik zowel in Boys won’t be boys mee kan doen, als in Girls won’t be girls. 

Ik voel me intersekse, en ik voel me ook vrouw. Mede doordat ik zo opgevoed ben. En als vrouw zie ik nog steeds een hoop waarvoor we kunnen strijden. De ruimte die mannen in gesprekken of debatten steevast meer innemen dan vrouwen, hoe vrouwen boven de 30 geen rimpels lijken te mogen hebben, of hoe vrouwen in welke context dan ook àltijd minder kleding aan hebben dan mannen. Dus ik ben heel blij de eerste Girls won’t be girls in Den Bosch te mogen hosten!”

Marleen Hendrickx

Host / performer
Marleen Hendrickx

Host / performer
Kirsten van Teijn

Performer
Syd Yap

Performer
Puma Hilton

Performer
Bebe Berat Bebek

Performer
Jayliah van Gorkum

Performer
Barry de Bruijn