Sluit je aan!

Black Achievement Month X Boys Won’t Be Boys


Boys Won’t Be Boys is een maatschappelijke en theatrale beweging op het gebied van mannenemancipatie. In deze speciale editie tijdens de Black Achievement Month staan persoonlijke verhalen van kleur over mannelijkheid en identiteit centraal.

We verschillen, nou en? Niemand past precies in een hokje, en precies dat willen wij vieren. Door al die verschillende verhalen met elkaar te delen doorbreken we vooroordelen en stereotypen en komen we dichter bij elkaar. Filosoof, spoken-word artiest en muzikant Marc Alberto speelt samen met een kleurrijke parade van spelers die vertellen, zingen, (g)rappen, dansen, kortom: we trekken deze avond alles uit de kast. En hokjes? Die zijn er om je in om te kleden tot wie je echt bent.

Line-up: Marc Alberto, Gerson Main, Collin Edson, NØËL, Sjaid Foncé, Sunni Lamin Barrow en Samaël Deul

Black Achievement Month X Boys Won’t Be Boys is onderdeel van het Utrecht Queer Culture Festival.

Deze editie wordt gehost door Marc Alberto (die/hen/hun). Marc is actief als componist, filosoof, spoken-word artiest, theatermaker en multi-instrumentalist met een focus op zwart anarchisme, queer emancipatorisch en documentair werk. Bekend om hun op minimalisme gerichte, spirituele gebruik van saxofoons en modulaire synthesizers.

Marc’s poëzie is beschreven als “een zachte maar genadeloze vorm van revolutie”. Marc is al jarenlang onderdeel van de Boys Won’t Be Boys spelers-community, en het levende bewijs dat hokjes er alleen zijn om je in om te kleden tot wie je echt bent.





Performer / host
Marc Alberto

Performer
Noëlgel Pinedo (NØËL)

Performer
Samaël Deul

Performer
Sunni Lamin Barrow

Performer
Collin Edson

Performer
Gerson Main

Performer
Sjaid Foncé