Spelers

Onze community bestaat uit een groeiende, diverse groep professionals en amateurs, variërend van popartiesten tot nieuwkomers. Bij ons staat één ding centraal: iedereen is anders. Op het toneel deelt ieder zijn persoonlijke perspectief op mannelijkheid en identiteit, waardoor een uniek en rijk palet aan verhalen ontstaat. Elke voorstelling is een viering van diversiteit, waar elke stem bijdraagt aan ons gezamenlijke verhaal. In wisselende formatie zie je meer dan 120 spelers die zich gaandeweg hebben aangesloten bij de voorstelling.

Frans Blokhuis is fotograaf, mediamaker, ajacied, orchideeënverzamelaar, polyamoreus en nog veel meer. Als queer domineeszoon vertelt hij over de spannende Bijbelverhalen waarmee hij is opgegroeid. Meestal gaan ze over mannen, maar meestal niet over typische machomannen. “Het is eigenlijk best tof: een mooi verhaal vertellen aan een groep mensen. Misschien lijk ik meer op m’n vader dan we lange tijd allebei dachten.”

www.fransblokhuis.nl

Frans
Blokhuis

hij/zij/die

Marc is actief als componist, filosoof, spoken-word artiest, theatermaker en multi-instrumentalist met een focus op zwart anarchisme, queer emancipatorisch en documentair werk. Bekend om hun op minimalisme gerichte, spirituele gebruik van saxofoons en modulaire synthesizers. Hun poëzie is beschreven als “een zachte maar genadeloze vorm van revolutie”.

www.marc-alberto.com

Marc
Alberto

die/hen/hun

Albert Meijer is zanger, liedjesmaker en cabaretier. Hij maakt graag liedjes, grapjes en verhalen over liefde, dood, queerheid en rouw. Met zijn eerste korte solo-voorstelling Plakjes won hij in 2024 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaretfestival. 

www.albertmeijer.nl

Albert
Meijer

hij/hem

Rowan Veltman o.a bekend van Goede Tijden Slechte Tijden waarin hij de rol van de losgeslagen puber ‘Mats Hansen’ speelde, het programma ‘Hollands Got Talent’ waarin hij de golden buzzer kreeg hem in 1 klap werd verzekerd voor een plek in de halve finale van de talentenjacht. 

Ook zal de jongere generatie Rowan vooral kennen van ‘TikTok’ waar hij aan een groot aantal volgers dagelijks diverse content levert! 

Rowan
Veltman

hij/hem

Marleens makerschap uit zich in de rol van theatermaker, performer, danser, spreker, mentor, model en intersekse activist.  Marleen maakte de voorstellingen X Y I en X Y WE over haar intersekse ervaring en die van haar spelers. Daarmee speelden ze in theaters, ziekenhuizen, festivals en op scholen. In het najaar van 2024 start ze met een vooronderzoek naar het vervolg: Herculine Barbin

www.marleenhendrickx.nl

Marleen
Hendrickx

Zij/haar

Jay Gatsby explores the taboos they faced in their previous home, where expressing their true self was seen as a “sin.” Now, having moved to a more accepting environment, they can finally embrace their authentic self, including the feminine side that was once forbidden.

With the help of their alter ego “Champagne,” Jay will perform a drag show, celebrating the freedom to express who they truly are.

Jay

They/them

Percy

Hij/hem

Bart Zeal leeft volgens een druïdische levensstijl, waarin een diepe verbinding met de natuur en spiritualiteit centraal staat. In zijn act verkent hij de grenzen van mannelijke en vrouwelijke expressie binnen de Viking muziek. Hij zoekt de kwetsbaarheid op door te zingen buiten de gebruikelijke ‘mannelijke vocalen’. Tijdens deze performance biedt hij een inkijk in zijn maakproces en de momenten van zelfcensuur, en laat hij horen hoe het klinkt om zowel binnen als buiten de traditionele verwachtingen te zingen.

Bart

Hij / hem

Foxie is kraker, activist en feminist. Foxie groeide op in een omgeving waar alleen stoere gevoelens telden en was tot niet zo lang geleden een typische macho jongen.

In hun performance onderzoekt Foxie de impact van het patriarchaat op jongens: hoe we ermee grootgebracht worden en hoe we uiteindelijk kunnen breken met deze beperkende normen.

Foxie

Hen/hun

This boy ain’t no boy anymore.” We gaan terug naar 2 augustus 2016, de dag waarop mijn leven een nieuwe richting insloeg. Tot dan toe had ik alles gedaan om te voldoen aan het beeld van een man. Maar het werd ondraaglijk, en die dag durfde ik eindelijk te zeggen: ‘Wauw, ik ben een vrouw!’ Geen ruimte meer om mijn gevoel te onderdrukken, tijd om uit de kast te komen en mijn transitie te omarmen. Ik vond mijn weg als vrouw, en uiteindelijk een manier om die man van toen weer te integreren. WIJ!

Tanja Florence

Zij/haar

Ferhat
Kaplan

hij/hem

Julian

Hij/hem

Brandon Delagraentiss is een Amerikaans-Nederlandse (musical)acteur, zanger en vocalcoach. Hij speelde bij Stage Entertainment, deed mee aan The Voice of Holland en was de huis-zanger van De DINO Show. Geboren als de ‘Son of a Preacherman’, begon hij op elfjarige leeftijd het lokale kerkkoor te dirigeren. Zijn eigen muziek vind je op Spotify.

Brandon
Delagraentiss

hij/hem

Reinier
van Harten

hij/hem/die/diens


Artistiek leider, community builder en host van Boys Won’t Be Boys Rikkert van Huisstede (1993) zingt liefdevol en confronterend grenzen en hokjes omver. Hij heeft een vernieuwende kijk op thema’s als gender, seksualiteit en liefde en een zangstem met een bereik van vier octaven. Op zijn zolderkamer ontstond de wens meer ruimte te creëren voor jongens en mannen om buiten het krappe ideaalbeeld van de man te stappen.

Rikkert
van Huisstede

hij/hem

Jorrit
de Vries

hij/hem

Pompadó
Z.R. Martha

hen/hun

Lars
Brinkman

hij/hem

Tosh
van der Salm

hij/hem

Vincenzo Turiano is geboren in Turijn, Italië. Hen is danser en choreograaf en danst al vanaf dat hen 4 jaar oud is. Hen deed hun opleiding aan de Academia van de Teatro alla Scala. Sinds 2017 is Vincenzo als vaste danser aangesloten bij Introdans.

Vincenzo
Turiano

hen/hun

“Toen ik in de vierde klas van de middelbare school uit de kast kwam als transmasculine zat ik beter in mijn vel, maar ondanks dat voelde ik me nog steeds alleen. Toen hoorde ik van Boys Won’t Be Boys. Daar heb ik mijn plekje gevonden en kan ik als spoken word artiest ook mijn verhalen en werelden delen met de echte wereld. Ik ben geen meisje, geen tomboy, geen man, maar ik ben Samaël en dat is fantastisch.”

Samaël
Deul

hen/hun

Mees & Luc

hij/hem

Johan van der Pol woont al 19 jaar in het dorpje Stiens (Friesland), waar de omgeving een complexe invloed heeft gehad op zijn ontwikkeling op het gebied van zijn seksuele- en genderidentiteit. Tot op de dag van vandaag is het een ontdekkingsreis. Bij Boys Won’t Be Boys vertelt hij voor het eerst over zijn ervaringen en gevoelens, waar hij óók een stem wil zijn voor de niet gehoorde stemmen. 

Sinds kort heeft Johan binnen de ballroom scene zijn alter-ego ‘Mother Joan’ ontdekt. In zijn optreden deelt hij wat zij voor hem betekent en welke rol zij speelt in zijn leven.

Johan
van der Pol

Hij/hem

Quirine Kok is 23 jaar oud en studeert op de opleiding voor docent theater in Leeuwarden. Zijn deelname aan Boys Won’t Be Boys is een persoonlijke en avontuurlijke ontdekkingstocht.

“Ik identificeer mij als non-binair en bevind me in het proces naar het vinden van mijn eigen identiteit en mijn mannelijkheid. In mijn performance duik ik in de betekenis van (mijn) mannelijkheid – iets waar ik sterk naar verlang.”

Quirine
Kok

die/diens/hij/hem

Stephan studeerde cum laude af aan het Fontys Conservatorium richting muziektheater. Hij werkt als zanger, acteur, theatermaker en vocalcoach. Met zijn eigen kleinkunstprogramma De Gelogen Man stond hij op verschillende podia en festivals. Ook won hij hiermee de Kleinkunstprijs voor aanstormend talent op het festival Gentse Feesten. Samen met Mats Lodenstijn maakt hij theater onder MAST Makers. Daar maakte hij o.a. Diva’s op Stal, wat tevens een 14-delige podcastserie is. www.mast-makers.com 

Stephan
Christiaan Peters

hij/hem

Syd Yap is een vocalist, muziekproducent en componist. Hen creëert sinds 2019 werelden over identiteit, door middel van Nederlandse teksten en elektronische soundscapes.
Onder andere betekent identiteit voor Syd: Queerness, Transgender en Indo+ zijn. De liedjes duiken in de gevoelens rondom de thema’s en de ontdekking van die blijvend groeiende identiteit. De muziek van Syd is onder andere vindbaar op Spotify.
www.syd-yap.nl

Syd
Yap

Hen/die/Hij

Matthijs maakt onder de naam Roi Soleil (Zonnekoning) ‘Frenglish pop with a dash of queer glitter’. Zijn songs gaan over zelfliefde en identiteit en schieten tussen dansbare hits en epische pop-anthems.

Muzikaal laat hij zich inspireren door acts als Mika, Yelle, Gaga, Stromae en altijd veel Songfestival. De Zonnekoning kun je als speler en als host/presentator tegenkomen bij Boys Won’t Be Boys.
Allez, let’s go!
www.roisoleilmusic.com

Matthijs
Rijsdijk

hij/hem

Rick Zijlstra is in 2022 cum laude afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur met zijn solovoorstelling MANNENWINTER, een persoonlijke zoektocht naar mannelijkheid. Deze voorstelling mocht hij in 2024 tijdens OEROL in een nieuw jasje steken en spelen.

Naast (theater)maker is hij voor meerdere culturele stichtingen & organisaties productieleider en is hij vooral te vinden in het noordelijke culturele landschap.

Rick
Zijlstra

Hij/hem

Teun(tje) is voedsel bevrijder en lichtkunstenaar.
“Ik hou enorm van experimenten. Dit doe ik met wetenschap, maar ook met liefde. Voor de voorstelling van Boys Won’t Be Boys heb ik een cape van 10 meter lang met alle Pride vlaggen waarmee ik me identificeer. De cape bespreekt polyamorie, seksualiteit en gender. Door activisme en stickers hoop ik een wereld te creëren waarin iedereen veilig kan experimenteren.” Ook zet Teun(tje) hun in bij het Free Café in Groningen.
www.TEZGroningen.nl

Teun(tje)
Zijp

die/diens/hen/hun

Bas is een gender non-conforming performer en producent met een achtergrond in bouwkunde en theater. Bas diens performances worden gekenmerkt door een tomeloze energie, een flinke dosis activisme en absurdisme en een ontwapenend vleugje hysterie en drag. In een korte tijd wordt je meegenomen door Bas haar verhaal; een treurige Twentse tiener die zijn weg probeert te vinden in de wereld met alle bijkomende complexe contradicties van het bestaan. 

www.basmastboom.com

Bas
Mastboom

hen/hij/zij

Barry de Bruin is een zanger en performance artiest ook werkzaam voor dansgezelschap 71 Bodies. Ooit met zingen begonnen in kinderkoor de Kickers, die producties uitvoerden met onder andere De Nationale Opera, maar doorgegaan in lichte en experimentele muziek en theater.

Barry benaderd muziek vanuit beweging, geïnspireerd door Body Mind Centering, westerse en Indiase klassieke muziek en een beetje Psychodrama.

Barry
de Bruin

Roy Busscher is een Groningse acteur, theater- en filmmaker. Sinds hij op zijn 16e beide ouders verloor, stort Roy zich volledig op het maken van diep ontroerende voorstellingen die je laat nadenken over je eigen belevingswereld.

Gespekt met een grote laag humor en zelfreflectie ondergaat Roy met ieder project een nieuwe metamorfose. Met zijn voorstelling ‘Om De Grote Boze Wolf Niet’ heeft Roy aan de Academie voor Popcultuur afgestudeerd.

Roy
Busscher

Hij/hem

Allard
Medema

Hij/hem

Bebe
Berat Bebek

They/them

Clue
Jansen

hen/hun

Ezra
Fieremans

hij/hem

Guus
Maarseveen

hen/hun

Jelle
Stokvis

Hij/hem

René
Strik

Hij/hem

Sammy
J. Crunze

Hij/hem

Willemijn
van Bree

Zij/haar

Bote
Erenstein

Hij/hem

Gyliano
Willems

Hij/hem

Jelle
Hannema

Hij/hem

Mark
van Mourik

Hen/hun

Shirodj Raghoenath is projectmedewerker bij Emancipator. Hij is geboren en getogen Brabander met een Surinaams-Hindoestaanse achtergrond. Hij studeerde biomedische technologie en klinische psychologie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met politiek en drag.

Shirodj
Raghoenath

Hij/hem

Wim
Warrink

Hij/hem

Geronimo Chancoso is danser en dansdocent, choreograaf, eventorganisator en is eigenaar van platenmaatschappij Universal Thoughts. Zijn performance gaat over het mannelijke in de vrouw, en het vrouwelijke in de man, geïnspireerd op de Anima en de Animus van Carl Jung.

“Als man wil ik door middel van dans laten zien dat je vanuit zachtheid nog steeds heel krachtig kan zijn. Waarom wordt logica vaak geassocieerd met het mannelijke en emotie met het vrouwelijke?”

Geronimo
Chancoso

Hij/hem

Delaney
Nelom

Hij/hem

Jeroen
Butterman

Hij/hem

Mark Kortland werkt als penitentiair inrichtingswerker. Daarnaast is hij coach, trainingsacteur en is hij aangesloten bij diverse theatergroepen.

Mark
Kortland

Hij/hem

Stevanio
Talea

Hij/hem

Joeso Peters is theatermaker en acteur. Hij maakt persoonlijke, muzikale voorstellingen waarin de vertelling centraal staat. Hij is artistiek leider van het noordelijk theatercollectief Illustere Figurenen mede-oprichter van Zwols jeugdtheatergezelschap PNTheater. Daarnaast componeerde hij geluid en muziek in opdracht en verleende hij zijn stem voor verschillende luisterverhalen. Joeso woont in Warns (Friesland) samen met zijn vrouw, twee kinderen, hond, kat en 6 kippen.

Joeso
Peters

Hij/hem

Jesse
van der Bruggen

Elliot
Leusenkamp

Hij/hem

Lito Mabjaia is een Nederlands / Mozambikaanse multi-instrumentalist. Hij schrijft liedjes over het omarmen van emoties en gevoelens en neemt je mee in zijn zoektocht naar een authentieke manier van leven.

Lito
Mabjaia

Hij/hem

Joep
Heijkoop

Hij/hem

Kamil
Teunissen

Hen/hun

McKieron
Musa

Hij/hem

Kellis
Kwaning

Jasper Albinus is schrijver en performer. Poëzie, spoken word en theater vormen de basis van zijn werk. Hij maakt vraagstukken rondom identiteit, geschiedenis en politiek voelbaar, waarbij thema’s als onze koloniale erfenis, het prijskaartje van de dood en queerness de revue passeren. Soms staat hij op een literair festival, dan weer in het theater of hij levert een poëtische bijdrage aan een debat. Daarnaast gaat hij graag muzikale samenwerkingen aan.

Jasper
Albinus

Hij/hem

Jonathan
Bonny

Hij/hem

Mats Lodenstijn studeerde cum laude af aan het Fontys Conservatorium en deed een master filosofie. Hij was leadzanger van de band Sticks ’n Stones en werkt als zanger, docent en theatermaker. Samen met Stephan Peters maakt hij theater onder MAST Makers.

Mats
Lodenstijn

Hij/hem

Moos
Wurms

Hij/hem

Tim
Simons

Hij/hem

Anne Chris
van Doesburg

Hen/hun

Jaydon
Spronk

Hij/hem

Lars
Rieckmann

Hij/hem

Neo
Wagner

Hen/hun

Sam
de Laat

Hij/hem

Brandon
Armstrong

Hij/hem

Thijs
Bloothoofd

Hij/hem

Jayliah van Gorkum is ex-topatleet en student. Ze werkt als personal coach en sportinstructeur. Ze zet zich actief in voor lgbtqia-inclusiviteit in de sportbranche en maatschappij.

Jayliah
van Gorkum

Zij/haar

Jordan
Alrethman

Zij/haar

Leyla
de Muynck

Zij/haar

Nick
Waelbers

Hij/hem

Willem
Wits

Hij/hem

Nic heeft altijd geworsteld met genderstereotypering in haar leven en vooral op de werkvloer. Boys Won’t Be Boys bleek de stap te zijn die zij nodig had om zichzelf te durven zijn haar alter ego Fabrizio, de ruimte te geven. 

Nic
Bruining

Zij/haar