We breken door hokjes, dichte deuren en glazen plafonds. Toch zijn niet alle kansen voor iedereen gelijk. We rukten ons los uit het korset, maar de touwtjes bleven veelal in andere handen. Hoe blijven we samen sterk? Hoe schrijven we samen het verhaal van onze gedeelde toekomst?
Girls Won’t Be Girls is de plek waar we samenkomen om eindelijk even op adem te komen, elkaar aan te kijken en te voelen wat vrouwelijkheid voor ieder van ons betekent – of om al die ideeën juist eens flink op te rekken.
Elke voorstelling brengen acht wisselende performers (v/x/m) een spectaculaire ode aan vrouwelijkheid in ál haar vormen. Door muziek, dans, cabaret, verhalen en poëzie raak je tot tranen toe geroerd, rol je van je stoel van het lachen, of blijf je nog dagen lang napraten. Tip: neem je activistische oma, je nieuwsgierige vriend of favoriete puber mee. Elke voorstelling met een unieke en diverse cast!







CREDITS
Artistieke leiding: Marleen Hendrickx, Merel Severs, Wandana Biekram, Tamar Lagas en Rikkert van Huisstede
Campagnebeeld: Mark Engelen
Visagie: Sharmila Gabbana en Anouk Pannen
Over Boys Won't Be Boys
Boys Won’t Be Boys is een maatschappelijke theaterbeweging die sinds 2018 ruimte maakt om gendernormen te doorbreken. Door het delen van persoonlijke verhalen schudden ze vastgeroeste ideeën op, en creëren ze een verbindende ruimte waar diversiteit gevierd wordt. Met hun projecten reflecteren ze op ouderwetse denkbeelden en bouwen ze aan een samenleving waarin vrijheid en inclusie de norm zijn.
In 2024 ontvingen zij een Winq Diversity Award voor hun vernieuwende aanpak in het samenbrengen van de queer- en heterogemeenschap en hun bijdrage aan de diversiteit in het culturele landschap.
Boys Won’t Be Boys gebruikt theater om onzichtbare verhalen zichtbaar te maken en geven ze ruimte aan verschillende perspectieven.. Of je nu een ervaren artiest bent, een amateur of voor het eerst op een podium staat—bij Boys Won’t Be Boys krijgt iedereen een stem. Hun missie: een maatschappij waarin niemand in een hokje wordt geplaatst en waarin emancipatie geen strijd, maar een vanzelfsprekendheid is.