Sluit je aan!

LUDWIG X BOYS WON’T BE BOYS

Een inspirerend muziekspektakel waarin klassieke normen worden doorbroken.

LUDWIG en Boys Won’t Be Boys slaan de handen ineen voor een uniek programma over mannelijkheid, seksualiteit en identiteit. Een vrolijke combinatie van klassiek repertoire, kleinkunst, dans en spoken word. De muziek verweeft zich met persoonlijke, aangrijpende en herkenbare verhalen van componisten en de mensen op het podium.

Dit programma werpt een nieuw licht op het klassieke repertoire en onthult de queer geschiedenis die daarin verscholen ligt. Muzikale grenzen worden verlegd en traditionele normen doorbroken, op zoek naar meer ruimte voor diversiteit, bevrijding en expressie. Met muziek van Schubert, Nico Muhly, Billy Strayhorn, Harry Bannink en veel meer – een verbindend programma dat raakt, verrast en een frisse blik werpt op klassieke werken.

PROGRAMMA

Schubert Andante con moto (uit: Pianotrio in Es op. 100, D 929) | Perkin Pandora’s Basket (uit: Freakshow) | Bannink Sorry dat ik besta | Muhly A Long Line | Eastman Joy Boy | Monk Ellis Island | Strayhorn Lush Life | Saint-Saëns Lel cygne (uit Le carnaval des animaux, op. posth.) | Morgan-Rooney Eochaill | Purcell The cold song (uit: King Arthur, or the British Worthy Z 628)

Piano
Seán Morgan-Rooney

Viool
Bas Treub

Cello
Kalle de Bie

Saxofoon, spoken word
Marc Alberto

Zang, presentatie
Rikkert van Huisstede

Dans
Vincenzo Turiano

LUDWIG werd in 2012 opgericht door zes Nederlandse orkestmusici. Ze vernoemden zich naar dé cultureel ondernemer avant la lettre: Ludwig van Beethoven. LUDWIG is inmiddels een onverschrokken collectief van musici, kunstenaars, wetenschappers, zorgprofessionals en vernieuwers die samen een breed scala aan projecten ontwikkelen. Vanavond voegen ze weer een nieuw kunstwerk toe aan hun bonte portfolio met hun samenwerking met Boys Won’t Be Boys.



Boys Won’t Be Boys is een maatschappelijke theaterbeweging die sinds 2018 gendernormen doorbreekt. Met persoonlijke verhalen schudden ze vastgeroeste ideeën op en creëren ze een verbindende ruimte voor diversiteit. Hun projecten reflecteren op ouderwetse denkbeelden en bouwen aan een inclusieve samenleving. In 2024 ontvingen ze een Winq Diversity Award voor hun vernieuwende bijdrage aan diversiteit in cultuur en de verbinding tussen de queer- en heterogemeenschap.