Projecten

Boys Won’t Be Boys

Een theatrale happening met echte mensen

Het (inter)nationale theaterproject Boys Won’t Be Boys doorbreekt al sinds 2018 de mannelijke norm. Op de zolderkamer van initiatiefnemer Rikkert van Huisstede ontstond de wens meer ruimte te creëren voor jongens en mannen om buiten het krappe ideaalbeeld van de man te stappen. BOYS WON’T BE BOYS geeft persoonlijke en eerlijke verhalen over mannelijkheid een podium, en is een wervelende vrijplaats voor een steeds wisselende groep spelers met talent om mens te zijn.

Lees verder

Boys Won’t Be Boys Wageningen

Met lokale spelers uit Wageningen

Boys Won’t Be Boys brengt een vrolijke ode en aanklacht aan mannelijkheid met lokale spelers uit Wageningen in samenwerking met Theater Junushoff, Shout en de bblthk.

Lees verder

Boys Won’t Be Boys Finland

Iloinen ylistys ‘miehen’ käsitteelle

Boys Won’t Be Boys consists of individual performances by a range of different artists on their personal relationship with the topic of masculinity. Rikkert will be the host of the evening and creates a context and safer space for the performances. It is the first international and multilingual version of the show!

Lees verder

Black Achievement Month X Boys Won’t Be Boys

Een vrolijke aanklacht en ode aan mannelijkheid in Stadsschouwburg Utrecht. In deze speciale editie tijdens de Black Achievement Month én het Utrecht Queer Culture Festival staan persoonlijke verhalen van kleur over mannelijkheid en identiteit centraal.

Lees verder

LUDWIG X Boys Won’t Be Boys

Pride 2024

Een bijzonder muziekspektakel rondom mannelijkheid en identiteit waar klassieke normen en stereotypen worden doorbroken door muziek en spoken word. Met werken van Schubert, Nico Muhly, Purcell, Harry Bannink en veel, heel veel meer!

Lees verder

Boys Won’t Be Boys XXL

Het zesjarig jubileum van Boys Won't Be Boys

Welkom bij een gigantisch jubileumgala met een verrassende line-up bestaande uit spelers die wij tijdens de lokale projecten (nationaal en internationaal) hebben leren kennen. Na de show hijsen we het achtergronddoek en is iedereen van harte uitgenodigd voor een extravagante afterparty op het toneel van de Grote Zaal van de Stadsschouwburg Utrecht.

Lees verder

The Chosen Family Show-ho-ho

Een wervelende queer eindejaars-revue

Acht jonge theatertalenten vonden elkaar in het gedeelde verlangen om een alternatief te bieden op de traditionele eindejaarsvieringen. Niet iedereen voelt zich namelijk thuis of geaccepteerd binnen de conventionele gezinsstructuren. Deze voorstelling is een theatrale omhelzing voor hen die zich afvragen waar ze thuishoren tijdens deze soms eenzame periode. Het is een viering van diversiteit, een warm welkom voor degenen die buiten de gevestigde grenzen durven te denken.

Lees verder

Girls Won’t Be Girls

HERE COME THE GIRLS!

Eigenlijk kon het niet uitblijven; een female-edition van BOYS WON’T BE BOYS. Performer Marleen Hendrickx host deze allereerste female-editie speciaal voor het Queer Arts Festival in de Verkadefabriek, en presenteert een vrijplaats voor een diverse groep spelers met talent om mens te zijn. Ze vertellen, zingen, rappen, grappen, dansen, kortom: we trekken deze special edition alles uit de kast.

Lees verder